FAQ

FAQ

Wij begrijpen dat je graag een antwoord wilt op al je vragen.
Kun je het antwoord op je vraag niet vinden op de website?

Misschien vind je het hier!

Over Jovie

Welk bedrijf zit er achter Jovie +

Jovie is een merk van Unica Global B.V., gevestigd in Wierden, Nederland. Vanuit Nederland worden onze dochterbedrijven ondersteund en begeleid bij de verkoop van onze mooie Jovie producten. Unica Global heeft een vestiging in de Verenigde Staten (Jovie USA) en in het Midden-Oosten (Jovie Middle East).

Waar wordt Jovie geproduceerd? +

We werken nauw samen met gespecialiseerde en gecertificeerde fabrieken in Nederland en in Oostenrijk voor het produceren van onze Jovie biologische flesvoedingen.

Wat doet Jovie aan duurzaamheid? +

Daar waar we kunnen, maken we de beste keuzes voor baby, dier en onze planeet; dat is Jovie’s belofte. 

In onze producten gebruiken we biologische ingrediënten en we gebruiken geen palmolie of soja. We maken gebruik van alle natuurlijke eigenschappen van de (biologische) volle geitenmelk, zodat we alle natuurlijke voordelen van het melkvet gebruiken en minder melkvreemde vetten hoeven toe te voegen.

Voor onze verpakkingen zoeken we altijd naar de beste mogelijkheden; de productverpakkingen moeten zo goed mogelijk recyclebaar zijn en we hebben aandacht voor reductie van verpakkingsmaterialen die gebruikt worden bij al onze verzendingen, van fabriek tot consument.

Op ons kantoor doen we aan energiebesparingen en we bevorderen de biodiversiteit rondom het kantoor. Daarnaast is er aandacht voor het welzijn van het personeel en zijn we betrokken bij lokale sociale projecten.  

“The sky is the limit” als het over duurzaamheid gaat en we zullen nooit stoppen Jovie te verbeteren!

Waar is Jovie gevestigd? +

Jovie is een merk van Unica Global B.V.. Het kantoor van Unica Global is gevestigd op het volgende adres: Nijverdalsestraat 88, 7642 AH Wierden. Unica Global is gevestigd in een prachtig monumentaal pand dat vroeger een pompstation voor drinkwater was.

Hoe kom ik in contact met Jovie? +

Heb je een vraag over je bestelling? Stuur dan een mail naar orders@jovieproducts.eu. Wanneer je een vraag hebt over onze producten of het gebruik? Stuur dan een mail naar sayhello@jovieproducts.eu. Op werkdagen zullen we ernaar streven je uiterlijk binnen 24 uur te antwoorden.

Alles over Jovie biologische flesvoedingen

Waarom zou ik kiezen voor een flesvoeding op basis van geitenmelk? +

Als ouder wil je een goed gevoel hebben bij de keuzes die je maakt voor je baby, dat is het allerbelangrijkste! In de afgelopen 10 jaar is flesvoeding op basis van geitenmelk steeds populairder geworden. En terecht, vinden wij! Geitenmelk is rijk aan biologisch beschikbare, essentiële, micronutriënten. Steeds meer ouders ervaren de voordelen van geitenmelk voor hun kleintje. Veel baby’s en kindjes reageren goed op flesvoeding op basis van geitenmelk.

Bevat Jovie Goat zuigelingenvoeding alle voedingstoffen die mijn baby nodig heeft? +

Ja. Jovie biologische zuigelingenvoeding is samengesteld volgens de Europese richtlijnen vastgesteld door de EFSA (European Food and Safety Organisation). Vanaf ongeveer 4 tot 6 maanden kunnen vaste voedingen (hapjes) worden gegeven als aanvulling op het dieet van je baby. Overleg hierover ook even met je consultatiebureau of arts.

Kan ik Jovie flesvoeding geven wanneer mijn baby of kindje een vastgestelde koemelkallergie heeft? +

Nee. Jovie Goat biologische flesvoeding is niet geschikt wanneer je kindje een medisch vastgestelde koemelkallergie heeft. Er zijn verschillen tussen de eiwitsamenstelling van geitenmelk en koemelk, maar toch kan er ook een allergische reactie optreden bij geitenmelk. Gelukkig komt een bevestigde koemelkeiwitallergie bij slechts 3% van de zuigelingen voor. Een veel grotere groep ervaart een gevoeligheidsreactie bij het drinken van koemelk. In deze gevallen kan geitenmelk wel degelijk een goed alternatief zijn. Omdat elk kind anders is, raden we u aan uw kinderarts te raadplegen over de symptomen van uw kind en de opties voor flesvoeding op basis van geitenmelk te bespreken.

Kan ik Jovie gebruiken als mijn baby een lactose-intolerantie heeft? +

Nee. Zuigelingenvoeding op basis van geitenmelk is niet geschikt voor kinderen met een vastgestelde lactose-intolerantie. Lactose is het meest voorkomende koolhydraat in moedermelk, daarom kiezen we ervoor om lactose te gebruiken in onze Jovie geitenmelkproducten. Als uw kind gevoelig is voor lactose, raden we u aan uw kinderarts te raadplegen over de symptomen van uw kind en uw opties voor flesvoeding op basis van geitenmelk te bespreken.

Is Jovie Goat zuigelingenmelk geschikt vanaf de geboorte? +

Ja. Jovie Goat zuigelingenmelk is geschikt vanaf de geboorte. Het product is veilig en voldoet aan de Nederlandse en Europese richtlijnen voor flesvoeding.

Als mijn baby 6 maanden oud wordt, moet ik dan direct overstappen op Jovie Goat Opvolgmelk? +

Heb je een geopend blik Jovie 1 zuigelingenmelk, dan kun je dit gerust opmaken als je baby 6 maanden oud wordt. Heb je hier toch een vraag over? Stuur een mail naar sayhello@jovieproducts.eu. Of neem contact op met je consultatiebureau of voedingsdeskundige.

Hoe zit het met de smaak en geur van Jovie Goat? +

Maak je geen zorgen! Jovie flesvoeding op basis van geitenmelk is net zo lekker als flesvoeding op basis van koemelk. Door het gebruik van verse geitenmelk van hoge kwaliteit zorgen we ervoor dat onze Jovie-producten lekker zijn en geen ‘geitenachtige’ smaak of geur hebben.

Is Jovie Goat biologisch gecertificeerd? +

Jovie Goat is Europees Biologisch Gecertificeerd volgens de Europese biologische richtlijnen. Dat betekent dat we alleen de beste (biologisch gecertificeerde) geitenmelk gebruiken. Afkomstig van geiten die kunnen grazen en worden gevoerd met niet genetisch gemodificeerd voer (non GMO) dat biologisch gecertificeerd is en dat wordt geteeld zonder synthetische pesticiden en kunstmest.

Bevatten de biologische flesvoedingen van Jovie hormonen, antibiotica of pesticiden? +

Net als alle zuigelingenvoeding in Europa, moet Jovie voldoen aan zeer strenge regels met betrekking tot de afwezigheid van hormonen, antibiotica, pesticiden en andere verontreinigingen. Jovie gaat nog een stap verder; we gebruiken biologische melk en onze geiten krijgen uitsluitend non-GMO voer.

Waarom is volle geitenmelk het eerste en belangrijkste ingrediënt in Jovie Goat? +

De biologische flesvoeding van Jovie is zorgvuldig samengesteld met volle geitenmelk als eerste en belangrijkste ingrediënt. Baby’s halen ongeveer de helft van hun energiebehoefte uit vet. Des te logischer is de keuze voor volle geitenmelk (met het natuurlijke melkvet) als eerste en belangrijkste ingrediënt in al onze flesvoedingen. Bovendien heeft geitenmelkvet een unieke natuurlijke samenstelling. Zo gebruiken we zoveel mogelijk van wat de natuur te bieden heeft en kunnen we ingrediënten die we niet willen gebruiken, zoals palmolie, achterwege laten.Puur, biologisch en duurzamer. Logisch toch?

Wat zijn DHA en AA? +

In tegenstelling tot (bijna) alle andere biologische flesvoedingen is Jovie Goat biologische flesvoeding verrijkt met AA en DHA. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetten, die van nature voorkomen in moedermelk. Beide vetzuren kunnen in het lichaam worden gevormd uit andere voedingsvetzuren, maar het is aangetoond dat de toevoeging van DHA gunstig is voor de normale groei en ontwikkeling van de hersenen, de zenuwen en de ogen van baby's.

Waarom is Jovie de enige biologische flesvoeding die AA aan de flesvoeding toevoegt? +

Jovie doet graag net iets extra's om baby's het beste te geven. We hebben gekeken naar de mogelijkheid om toch AA toe te voegen aan onze biologische flesvoedingen. En dat is gelukt!

Wat is GOS? +

GOS is een oligosacharide. Deze oligosacharide ken je misschien ook onder de term 'prebiotische vezel'; het wordt niet door het lichaam verteerd en is daarom een voedingsbron voor de ontwikkeling van goede bacteriën in de darmen.

Gebruikt Jovie palmolie in haar flesvoeding? +

Nee. Palmolie wordt om diverse redenen niet gebruikt in Jovie Goat flesvoeding. De belangrijkste reden is de schade die de teelt van palmolie veroorzaakt in tropische gebieden. Een tweede reden is dat een belangrijk vetzuur in palmolie niet de optimale structuur voor kindervoeding heeft. Wij kiezen er daarom voor om natuurlijk melkvet te gebruiken.

Waarom geen maltodextrine? +

Maltodextrine wordt niet gebruikt in Jovie Goat flesvoeding. Maltodextrine is een goedkoop koolhydraat, gemaakt van zetmeel, dat kan worden toegevoegd aan flesvoeding om (duurdere) lactose te vervangen. Voor Jovie Goat flesvoeding kiezen we voor lactose (biologisch natuurlijk) omdat dit ook het koolhydraat is dat van nature in moedermelk voorkomt.

Waarom worden aminozuren toegevoegd? +

Onderzoek heeft aangetoond dat het beter is dat het eiwitgehalte in flesvoeding niet te hoog is. Daarom kiest Jovie ervoor om het eiwitgehalte aan de lage kant te houden. De bouwstenen van het eiwit, dat zijn 20 verschillende aminozuren, moeten echter wel in voldoende hoeveelheden aanwezig zijn. Om zeker te zijn dat alle essentiële aminozuren in voldoende mate aanwezig zijn, worden enkele losse aminozuren aan de flesvoeding toegevoegd.

Bevat Jovie Goat biologische flesvoeding ook allergenen? +

Ja, Jovie Goat flesvoeding bevat allergenen; de geitenmelk en lactose hebben 'melk' als allergeen. De DHA heeft 'vis' als allergeen.

Bevat Jovie Goat ook fluoride als ingrediënt? +

Nee. Fluoride is niet toegestaan als ingrediënt in zuigelingenvoeding en wij voegen dit dan ook niet toe aan onze producten (zoals je ook ziet in ingrediëntenlijst). Maar waarom staat het dan wel in de nutriëntentabel? Wetgeving verplicht ons, en alle andere producenten van flesvoeding, fluoride te declareren in de nutriëntentabel. Maar het fluoridegehalte is lager dan wat met de meest geavanceerde apparatuur mogelijk is te meten (zeker 10 keer zo laag dan het wettelijk maximum voor zuigelingen- en opvolgmelk). Om die reden staat op ons label bij fluoride <6,6mcg. Dit betekent kleiner dan 6,6 microgram (een mcg is een miljoenste deeltje van een gram). Kortom: we vermelden het in de nutriëntentabel, maar voegen dit niet toe als ingrediënt.

Waarom is flesvoeding op basis van geitenmelk duurder dan flesvoeding op basis van koemelk? +

Een geit geeft slechts 1000 liter melk per jaar, terwijl een koe ongeveer 10 keer zoveel melk geeft! Voor een goed inkomen moet een geitenboer meer geiten hebben en is de prijs van een liter geitenmelk veel hoger dan die van koemelk. Een gezellige (geiten)bende! Een geit is een gevoelig dier die goede zorg nodig heeft en een specifiek, voor Jovie biologisch, voedselrantsoen. Flesvoedingen op basis van geitenmelk worden in veel kleinere hoeveelheden geproduceerd dan flesvoedingen op basis van koemelk, die in enorme fabrieken geproduceerd worden. Al deze factoren spelen een rol bij de kostprijs en dus de consumentenprijs van een flesvoeding op basis van geitenmelk. 

Alles over het bereiden van Jovie Goat flesvoeding

Hoe stap ik over van borstvoeding naar flesvoeding? +

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Als je flesvoeding wil geven dan kun je Jovie Goat op elk gewenst moment gaan gebruiken. Om je baby te laten wennen aan Jovie flesvoeding kun je dit het beste geleidelijk doen. Vervang bijvoorbeeld elke 4 dagen 1 borstvoeding door 1 flesje Jovie. Wil je meer informatie over het overstappen van borstvoeding naar flesvoeding? Vraag je consultatiearts of voedingsdeskundige om advies.

Kan ik ook meerdere porties flesvoedingen van tevoren klaarmaken? +

Ja, dat kan. Je kunt de vers bereide Jovie in de koelkast bewaren en opwarmen zodra je dit aan je kleintje wilt geven. Het beste is dit per portie te bewaren (in plaats van in een grote kan) om ervoor te zorgen dat elke voeding de juiste gehaltes aan voedingsstoffen heeft. Bewaar de fles(sen) direct na bereiding bij een temperatuur van max 4°C achter in de koelkast. Op deze manier kan de flesvoeding ongeveer 8 uur bewaard worden voordat je je kleintje voedt.

Alles over je bestelling 

Waar kan ik Jovie kopen? +

Hier… Op deze webshop :-) 

Alleen online? Ja! Jovie is alleen online te koop, want dat zorgt ervoor dat we meer invloed hebben op alles wat er gebeurt. Geen onnodig transport tussen bijvoorbeeld opslaglocaties en winkels. En méér invloed op het verminderen van verpakkings- en verzendmateriaal.
En... we staan direct in contact met jullie, wat ons heel veel inspiratie geeft om het nog beter te doen. 

Kortom; helemaal van deze tijd, en met het oog op een duurzamere toekomst.

Wanneer komt mijn bestelling? +

Bestel op tijd en wacht dus niet totdat je geen product meer hebt. Bestellingen die op werkdagen (maandag t/m vrijdag) voor 17:00 uur zijn geplaatst worden dezelfde dag verwerkt en verzonden. Bestellingen die na 17.00 uur worden geplaatst worden de volgende werkdag verzonden. LET OP: bestellingen op vrijdag na 17.00 uur worden pas op maandag verzonden. Houdt met het plaatsen van bestellingen op of rondom feestdagen rekening met vertraging. Deze bestellingen worden wel voorbereid, maar worden niet verzonden tijdens algemeen erkende feestdagen in Nederland.

Zodra je pakket is aangemeld bij de pakketdienst ontvang je een tracking nummer, zodat je het pakket en het moment van bezorging kunt volgen. 

Heb je het gevoel dat er iets niet klopt met je bestelling of verzending? Neem dan contact op met orders@jovieproducts.eu.

Kan ik mijn bestelling retourneren? +

Ja. Retourneren kan binnen 30 dagen na ontvangst. Om in aanmerking te komen voor een retourzending moet het product onbeschadigd en ongeopend zijn, in dezelfde staat zijn als dat je het hebt ontvangen, en bij voorkeur in de originele verpakking zitten. Ga naar ons retourbeleid voor meer informatie.

Ik heb een foute bestelling ontvangen. Wat nu? +

Hoewel we zeer zorgvuldig te werk gaan geldt bij ons ook dat waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Is er een fout gemaakt bij het inpakken van je bestelling? Neem dan contact met ons op via orders@jovieproducts.eu. Uiteraard krijg je de juiste bestelling alsnog toegestuurd en kun je de verkeerde goederen (gratis) retourneren.

My package arrived damaged. Now what? +

We are sorry if your package arrived with damages. When the can is unopened and if there is damage only to the outside of the can, you can safely use the product.

Do you still doubt whether you can still use it? Please contact us at orders@jovieproducts.eu.