feiten over geiten

Feiten over Geiten

Geiten zijn nieuwsgierige dieren en staan erom bekend dat ze van alles eten. 

Geiten zijn hele leuke en nieuwsgierige dieren en ze staan erom bekend dat ze van alles eten. Ze zijn planteneters en hebben een vrij gevarieerd dieet. Ze kunnen grazen op gras, bladeren en scheuten van struiken en bomen, maar ook op kruiden, bloemen en zelfs schors. Er is een voorkeur voor jonge, sappige bladeren en scheuten, ze kunnen zelfs in bomen klimmen om deze te bereiken. Geiten hebben vier magen en herkauwen hun voedsel, wat betekent dat ze het voedsel meerdere keren vermalen en er enzymen aan toevoegen om de vezels af te breken.

En niet alleen de melk van de geit is bijzonder. De ogen van een geit zijn bijna buitenaards...Geiten hebben namelijk horizontale pupillen, waardoor ze een panoramisch zicht hebben en roofdieren vanuit alle hoeken kunnen waarnemen. Cool hè?

Geiten zijn ook heel beweeglijk. Ze hebben een scherp gehoor, een goed gezichtsvermogen, en een goed ontwikkelde reuk en smaak. Geiten gaan graag naar buiten, maar ze houden niet van regen.  Andere dieren hebben een vetlaagje op hun vacht dat water afstoot, maar geiten hebben dat niet. Bij hen dringt het water door de vacht heen. Als er regen op komst is, willen geiten naar binnen of schuilen ze onder een boom.

Terug naar prikbord

Blijf jij ook graag in contact met de Jovie familie?
Laat je e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte van nieuwtjes en ontwikkelingen.
Je kan ons ook volgen via onze socials en een berichtje achterlaten.
Vinden we leuk!

Leuk! houd mij op de hoogte