Eten met je kindje

Eten met je kindje

Er zijn gelukkig genoeg tips & tricks om je kind te stimuleren gezond te eten. 

Eten met je kindje kan wel eens een worsteling zijn. Maar geen zorgen. Als je kind bijna niets lust, wil niet zeggen dat dit zo zal blijven. Pas na ongeveer negen keer proeven herkennen en waarderen kinderen een nieuwe smaak. Dus…blijven herhalen en geduldig blijven.

Er zijn gelukkig genoeg tips & tricks om je kind te stimuleren gezond te eten. Wij hebben een paar leuke voor je op een rijtje gezet.

  1. Aan tááááfel!! Onderzoeken tonen aan: samen aan tafel eten heeft veel voordelen. Er wordt gezonder gegeten, het is goed voor de taalontwikkeling van kleine kinderen en het zorgt voor een gevoel van saamhorigheid. En belangrijk, zien eten doet eten… 
  1. Proef! Proeven hoort erbij, ook al is het maar een beetje. Één hap is al genoeg. Het is een kwestie van oefenen, net als leren lopen of fietsen.
  1. Goed voorbeeld doet goed volgen. Je kindje wil na-apen, zeker op jonge leeftijd. Daar kun je in deze situatie handig gebruik van maken. Dus neem iets vaker fruit en groenten als tussendoortje, dan wil je kind dat ook. Geef dus het goede voorbeeld.
  1. Helpende handjes. Een ei pellen, groenten en fruit wassen of brood smeren. Het is een makkie, ook voor de allerkleinsten en hartstikke leerzaam. Een goede manier om je kindje met (gezond) eten bezig te laten zijn. En natuurlijk tussendoor lekker proeven...
  1. De ijsblokjestruc. Vries in wat je kindje niet lust (bijvoorbeeld gepureerde wortel of bloemkool) in kleine porties in een ijsblokjesbakje. Zo kun je dat steeds in een kleine portie geven náást de maaltijd van de dag. Dan proeft je kindje op een makkelijke en speelse manier weer even die nieuwe smaak. Het is niet erg als je kindje het eten niet wil doorslikken, als hij het maar wel in de mond heeft gehad.
Terug naar prikbord

Blijf jij ook graag in contact met de Jovie familie?
Laat je e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte van nieuwtjes en ontwikkelingen.
Je kan ons ook volgen via onze socials en een berichtje achterlaten.
Vinden we leuk!

Leuk! houd mij op de hoogte